Uitleg werkuren

Recentelijk is er al een korte uitleg gegeven over de verzilvering van werkuren. Toch zijn hier nog steeds wat vragen over gekomen.
Ieder lid betaalt vanaf 18 jaar contributie voor de afkoop van de werkplicht. Dit bedraagt €35,- en kan terugverdient worden d.m.v. 8 volledige werkuren. Vanaf 2018 ondersteunt het vrijwilligersplatform de leden om dit te realiseren. Daarnaast word er bijgehouden en gecontroleerd wie er aan deze uren voldoen. Deze registratie gaat naar het bestuur voor de afhandeling.
Het is niet de bedoeling om de afkoop van de werkplicht al te verrekenen met de nieuwe contributie. Het is namelijk zo dat de afkoop van de werkplicht van 2018 pas aan het einde van het jaar teruggestort word, indien de 8 werkuren verzilverd zijn. De nieuwe contributie van 2019 is weer inclusief het bedrag van de afkoop , maar die kan dan ook weer opnieuw terugverdiend worden.
Hopelijk heeft de uitleg voldoende duidelijkheid gecreëerd. Als er nog vragen zijn kun je ze gerust stellen aan het secretariaat.

Mail het secretariaat of secretariaat@rhoonseruiters.nl

Contactinformatie

Albrandswaardsedijk 198 3172 XB Poortugaal secretariaat@rhoonseruiters.nl