Evaluatie

De rijbaan is klaar, het terrein kan in gebruik genomen worden en de organisatie staat te springen om de eerste activiteiten van start te laten gaan.

De allereerste activiteit was de paaspuzzelrit. Hierbij konden deelnemers de rijbaan voor het eerst testen d.m.v. zaklopen. Niet onder het motto van: ''De ruiter test eerst zelf de baan'', maar omdat het een onderdeel van het spel was. De paarden hadden de baan al kunnen testen met de lessen! Het liep allemaal soepel en de allereerste wedstrijd kwam dichterbij. Daarvoor moest er natuurlijk nog geoefend worden. Op 7 & 8 april werd er hard getraind tijdens de proefgerichte clinic van Monique Hoolhorst. Het was een mooie zonnige dag en er kwamen veel combinaties in de ring. Het was een succesvol weekend waarin hard geoefend werd.

Toen was het zover! De generale repetitie op 11 april. Deelnemers konden laten zien wat ze geleerd hadden en de strijd aangaan met de overige concurrenten. Het betrof een avondwedstrijd waarin goed te zien was hoe mooi de lichtmasten de baan verlichten. De organisatie liep rond om het een en het ander op te vangen voor de evaluatie. De zandbodem is een eb/vloed baan waarin de balans gevonden moet worden in hoe hoog het waterpeil moet staan. Na wat aftasten is dit recentelijk gebalanceerd en lijkt de bodem het steeds beter te gaan doen. Het is een gloednieuwe bodem waarmee gewerkt word, daarom moest er nog wat getest en geprobeerd worden. Voor nu is de bodem weer helemaal bijgewerkt en niet te zwaar of te nat meer. Er is ook een ringmeester verplicht. Het losrijterrein is nu niet meer zonder toezicht. Deelnemers kunnen gegarandeerd losrijden op een terrein waar geen publiek verzameld. Daarnaast is een ringmeester het aanspreekpunt voor situaties die ontstaan bij en in het losrijterrein. Op deze manier lijken de kleine evaluatiepunten doorgenomen te zijn.

Is er iets niet genoemd wat u toch nog mee wilt geven aan de organisatie? Mail gerust door hier te klikken.

Contactinformatie

Albrandswaardsedijk 198 3172 XB Poortugaal secretariaat@rhoonseruiters.nl