Vrijwilligers

De activiteiten en wedstrijden zijn alweer in volle gang op ons vernieuwde accommodatie! Er volgen natuurlijk de komende tijd nog meer wedstrijden, waarbij de vereniging jullie hulp nodig heeft om dit te kunnen realiseren. Er is altijd van alles te doen en iedereen is van harte welkom. Op deze pagina lees je de werkzaamheden die nodig zijn om een wedstrijd te realiseren. Aansluitend is daar een intekenlijst voor gemaakt. Hieronder vindt u de intekenlijst en een uitleg hierover.

Intekenlijst Uitleg intekenlijst

Je hoeft geen lid te zijn om je aan te sluiten bij ons vrijwilligersteam of om slechts een keertje mee te helpen. Het is een mooie manier om te genieten van de paardensport en het geeft veel voldoening om met een leuk team de wedstrijden te realiseren! Op de intekenlijst zie je welke dagen en tijden er hulp nodig is. Als je voor het eerst aanmeldt, dan helpt het vrijwilligersplatform (vrijwilligers@rhoonseruiters.nl) om je te begeleiden en op weg te helpen. Sluit je aan bij ons team door het invullen van de intekenlijst of mail ons vrijwilligersplatform!


Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende taken binnen de vereniging en een uitleg hierbij wat deze inhouden.

Bardienst draaien
Achter de bar wordt er eten en drinken verkocht. Het is de bedoeling dat de bar bestellingen opneemt en deze verzorgt. In de ochtend is de keuken nog niet open en kan het drinken door 1 persoon gedaan worden achter de bar. Rond 11 uur gaat de keuken open en is het de bedoeling dat er 2 personen staan. 1 iemand in de keuken en 1 iemand achter de bar. Degene die dan in de keuken komt, doet het luik open zodat hij of zij het gemaakte eten aan de klanten kan geven. Daarnaast is het ook wat plezieriger doordat je de kantine in kijkt. Voor avondwedstrijden is het rond 18:00 uur de bedoeling dat er al direct 2 mensen staan voor de keuken en de bar.

Een certificaat om achter de bar te staan is verplicht. Deze kan gratis en eenvoudig behaald worden door op de volgende link te klikken, https://www.nocnsf.nl/iva, vervolgens doe de test. De barverantwoordelijke is het bestuur, de gegevens worden daarom door het secretariaat verwerkt. Vul het e-mailadres van de barverantwoordelijke in met secretariaat@rhoonseruiters.nl Het is hierna niet meer nodig om het certificaat mee te nemen, het platform zorgt ervoor dat dit achter de bar ligt. Je kan de test onbeperkt overdoen.
Wilt u meer informatie over het bardienst draaien dan kunt u hier klikken.

Ringmeesteren
Tijdens een wedstrijd is het aansturen van de deelnemers in het losrijterrein belangrijk. Het is de bedoeling dat je de tijd in de gaten houdt en wie in welke ring hoort te starten. Zodra het tijd is roep je de deelnemer op om te starten en zodra deze klaar is zorg je dat de volgende klaarstaat. Het betreft ook het hekje van de ring open/dicht doen. Dit kan m.b.v. de startlijst die gegeven is vanuit het wedstrijdsecretariaat. Alleen de vragen over de starttijden, deelnemers en ringen kan een ringmeester beantwoorden. Als iemand verdere vragen heeft, bijvoorbeeld over het wisselen van tijden, kan diegene doorverwezen worden naar het wedstrijdsecretariaat.
Wilt u meer informatie over het ringmeesteren dan kunt u hier klikken.

Schrijven bij de juryleden
Een jurylid heeft een schrijver naast zich nodig. De schrijver zit in het juryhokje naast de jury. De jury noemt de cijfers en het commentaar op, de schrijver noteert dit op het protocol. Aan het einde van de proef kan je de punten bij elkaar optellen en het protocol vervolgens aan de jury geven.
Wilt u meer informatie over het schrijven dan kunt u hier klikken.

Schoonmaken en onderhoud van het terrein
Bij het schoonmaken van de kantine kunt u denken aan het vegen, schoonmaken van de toiletten, ramen wassen, bar schoonmaken, enz. Dit kan gedaan worden tijdens de verschillende lessen die elke week worden gegeven. Het onderhoud van het terrein houdt bijvoorbeeld in onkruid wieden, onder de luifel en het zitje vegen, heg knippen, enz. Dit kunt u doen in uw eigen tijd. Door deze taken blijft de verenging netjes en er goed uitzien.
Deze taken staan niet op de intekenlijst, maar hiervoor kunt u het vrijwilligersplatform e-mailen.

Contactinformatie

Albrandswaardsedijk 198 3172 XB Poortugaal secretariaat@rhoonseruiters.nl